was successfully added to your cart.

Vernieuwd recept!

Nooit geweten dat crackers maken zo makkelijk was. Vooral zaden crackers zijn easy !! ik moet eerlijk zeggen dat het niet snel klaar is maar je hoeft er weinig voor te doen. Terwijl je wacht tot de crackers knapperig zijn heb je een hoop tijd om nog meer lekkere dingen te maken ( of gewoon het huishouden, wat blijft liggen omdat je zoveel lekkers aan het maken bent).

Naast de het oude recept van de zadencracker heb ik ook een nieuw recept toegevoegd waarin ook groente in de cracker zit. De beschrijving blijft het zelfde behalve dat je voor de groente crackers in plaats van het water de groente (gepureerd) toevoegt aan de zaden. De groente is ook erg nat en dit vocht zullen de zaden en de havermout opnemen.

Ingrediënten:

 

  • 1/2 courgette
  • 1 paprika (rood)
  • 50 gram zonnebloempitten
  • 50 gram lijnzaad
  • 10 gram chiazaad
  • 50 gram sesam
  • 50 gram  havermout
  • Zout
  • Peper
  • Italiaanse kruiden

groente-cracker


Preptime:3 uur Bakingtime: 1 uur  Totaal: 4 uur


 

Ingrediënten:

zadencracker

  • 100 gram zonnebloempitten
  • 50 gram lijnzaad
  • 10 gram chiazaad
  • 50 gram sesam
  • 50 gram  havermout
  • Zout
  • Peper
  • Oregano


Wat ga je doen

  1. Weeg de zaden en havermout af en doe ze samen met het water in een kom
  2. Laat de kom 2,5 uur staan zodat het water in de zaden trekt en het een massa wordt. Het is de bedoeling dat het een soort deegje wordt en het plakt best wel. Als het nog erg nat is en je ziet nog water voeg dan nog een extra lepel havermout toe en laat nog even staan
  3. Verwarm de oven om 100 graden
  4. Leg het zaden mengsel op een vel bakpapier. Leg er nog een vel bakpapier overheen en rol nuzadencracker plaat het mengsel uit met een deegroller
  5. Rol het dun uit. Het is moeilijk aan te geven hoe dun want wees eerlijk je gaat het niet opmeten toch!. Bedenk dat het zo dun moet zijn als een cracker en dan kom je een heel eind
  6. Leg nu het onderste vel bakpapier met daarop de uitgerolde crackermix op de bakplaat en bestrooi het met zout, peper en lekker veel oregano
  7. Zet de bakplaat in de oven voor ongeveer 1 uur. Check regelmatig want niet iedereen zal de zelfde dikte hebben uitgerold. Wanneer ze hard en licht gekleurd zijn haal je de bakplaat uit de oven
  8. Als het heeft af kunnen koelen breek je het tot grove stukken crackers.

 

Super easy toch ?!  Nu kan je de cracker lekker beleggen met bijvoorbeeld humus en wat salade erbij. Eet smakelijk!

Volg alle foto’s, recepten en belevenissen ook via facebook en instagram

Liefs Sifra

 

 

 

Leave a Reply