was successfully added to your cart.

Een gezonde snack maken is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk en echt hartstikke leuk. Ik heb vandaag de hele keuken in beslag genomen om healthy snickers te maken. Deze snickers zijn vegan en hebben veel minder suikers dan een gewone snicker die je koopt in de supermarkt. Deze week kan ik weer genieten van eigen gemaakte snacks, jij ook?


Preptime: 30 min Waitingtime: 30 min Totaal: 60 min


 

Ingrediënten:

Voor ongeveer 4 vegan snickers

Laag 1

  • 25 gram pinda’s
  • 100 gram dadels ( grote zachte)
  • 20 gram kokosolie
  • 1 theelepel vanille

Laag 2

  • 3 zachte grote dadels (gebruik anders 6 kleine die geweekt zijn)
  • 3 eetlepels kokosolie
  • 1 flinke theelepel vanille

Buitenste laag

  • 70 gram pure chocolade ( vegan)

Extra 25 gram pinda’s

 

Wat ga je doen

  1. Smelt de chocolade au bain marie
  2. Schep ongeveer 1 theelepel gesmolten chocolade in een siliconen vorm
  3. Draai je vormpje rond zodat aan de zijkanten ook chocolade gaat zitten en je uiteindelijk een bakje van chocolade hebt. Bewaar wat chocoladefoto 1
  4. Laat de chocolade ( in het vormpje) hard
    worden in de koelkast
  5. Mix de ingrediënten van laag 1 in een keukenmachine tot een redelijke gladde massa
  6. Laat het mengsel van laag 1 opstijven in de koelkast voor ongeveer 1 kwartier
  7. Mix de ingrediënten van laag 2 in een keukenmachine tot een gladde massa
  8. Laat het mengsel van laag 2 opstijven in de koelkast voor ongeveer 1 kwartier
  9. Haal alles uit de koelkast
  10. Verdeel de mix van lag 1 over de chocolade bakjes
  11. Druk in elke bakje een aantal pinda’sfoto 2
  12. Smeer nu laag 2 over de pinda’sfoto 3
  13. Giet over elk gevuld bakje wat van de resteerde gesmolten chocolade zodat het bakje gesloten is
  14. Laat de vegan snickers nog een half uur hard worden in de koelkast

 

 

 

Wauw wat een resultaat he 🙂 Heb jij ze ook gemaakt, ik ben benieuwd! Maak er een foto van en zet hem op instagram of facebook en tag mijn naam ( instagram: uniek.eten)foto 4

Liefs Sifra

 

 

 

 

Join the discussion 5 Comments

Leave a Reply