DesertLactosevrijSnacks

Silky Chocolate Pie

By september 9, 2017 No Comments

Dit product zie je steeds meer in recepten en dan niet alleen hartige gerechten maar ook in zoete gerechten, ik heb het over zijde tofu. Laat het woord tofu je niet afschrikken want als je zijde tofu koopt ga je vanzelf ervaren dat het eigenlijk een net iets dikkere soja yoghurt is. Een taart met soja yoghurt klinkt namelijk helemaal niet zo eng als wanneer je met tofu zegt. Voor het nieuwe boek ben ik veel aan het experimenteren met zijde tofu maar ik wil jullie alvast een sneak peak geven van dit, vind ik, geweldige product.

Ingrediënten bakvorm 20 cm:

Deeg

  • 200 speltmeel
  • ¼ theelepel zout
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 eetlepel gebroken lijnzaad + 3 eetlepels water
  • 50 gram kokosbloesemsuiker
  • 100 gram plantaardige boter (harde)

Vulling

  • 150 gram pure chocolade
  • 300 zijde tofu
  • 100 ml espresso
  • 50 gram kokosolie

Wat ga je doen

  • Doe in een klein bakje de lijnzaad en water. Laat dit enkele minuten staan totdat het gaat binden.
  • Meng in een grote kom het speltmeel, kokosbloesemsuiker, kaneel, zout en bakpoeder.
  • Kneed de plantaardige boter en het lijnzaad ei door het meel mengsel. Is het te vochtig voeg dan een klein beetje meel toe, is het te droog voeg dan een beetje plantaardige melk toe. Zet het deeg voor 15 minuten in de koelkast.
  • Vet de taartvorm in en verwarm de oven op 170 graden.
  • Rol het deeg dun uit en bedek de hele taartvorm. Prik met een vork gaatjes in het deeg. Bedek de bovenkant met bakpier en bakbonen/bakstenen. Bak de bodem voor ongeveer 25 minuten.
  • Smelt voor de vulling de chocolade en kokosolie au bain-marie. Zet 100 ml sterke espresso. Laat de espresso even afkoelen.
  • Doe de zijde tofu , gesmolten chocolade en kokosolie en de espresso in een keukenmachine en mix het tot een gladde massa.
  • Als de bodem is afgekoeld kan je de vulling er op gieten. Zet de taart in de koelkast voor ongeveer 30 minuten totdat de vulling iets harder is geworden.

Heb jij genoten van deze taart, let me know op instagram of facebook! Heb je nog suggesties voor het boek dan hoor ik het ook graag, everything to make you happy!

Veel liefs

Leave a Reply