was successfully added to your cart.
-Lunch

Scrambled seitan

By april 14, 2017 No Comments

Begin april ben ik begonnen met de online workshop ‘koken met seitan’en ik ben echt super enthousiast!

Een tijdje geleden wilde ik het ook al proberen en kocht ik per ongeluk tarwezemelen en ik zal je vertellen dan wordt het echt helemaal niks. Ook kon ik nergens tarweglutten vinden, mensen in de winkel keken me een beetje raar aan als ik er naar vroeg.

Door aan de cursus te beginnen lukt het eindelijk wel! De eerste keer heb ik een grote blok seitan gemaakt maar was het nog erg stevig en moest je flink kauwen. Een tijd geleden werkte ik in een bakkerij waar ze seitan plukte, in kleine stukjes kookte. Ik besloot dit te doen in de hoop dat het iets malser zou zijn! Helemaal gelukkig want dit was zo. Sinds dien ben ik veel aan het proberen en de seitan op verschillende manieren aan het gebruiken in recepten.

Deze cursus is zeker een aanrader, je leert op een leuke manier seitan maken en zo kun je gemakkelijk zelf seitan maken. Voor mij heel prettig omdat het eiwit rijk is en ik dit af en toe te weinig eiwit eet.


 

sscrambled seitan2.JPGIngrediënten 2 personen:

  • 2 tot 4 spelt broodjes
  • 300 gram seitan ( zelf gemaakte seitan is het lekkerste)
  • 1 ui
  • 1 paprika
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 theelepel paprika
  • 1 theelepel kurkuma
  • Peper en zout
  • 3 zongedroogde tomaten

Wat ga je doen

  1. Haal de seitan uit de pot en leg het tussen een schone thee doek om het vocht er wat uit te krijgen.
  2. Snij de ui in ringen en verwarm een beetje olijfolie in een pan en fruit de uien tot ze mooi glanzen.
  3. Voeg de knoflook, kruiden, paprika en seitan toe aan de pan en bak dit geheel voor ongeveer 7 tot 10 minuten. Voeg peper en zout toe naar smaak.
  4. Rooster de broodjes in de oven of broodrooster.
  5. Snij de zongedroogde tomaat in stukjes.
  6. Serveer de scrambled seitan op de broodjes. Maak het af met de zongedroogde tomaat en eventueel wat basilicum.

Tip! Seitan kan overigens ook gemaakt worden van spelt, als je niet tegen tarwe kunt!

scrambled seitan.JPG

Deze broodjes met scrambled seitan zijn super makkelijk te maken en lekker voorbij de paas lunch samen met een licht wortel soepje. Dat compenseert weer een beetje met die zoete paaseitjes 😉

Fijne Paasdagen 🙂

Liefs Sifra

Leave a Reply