was successfully added to your cart.
-DesertLactosevrijSnacks

Scones met aardbeienjam

By september 5, 2016 No Comments
Al jaren kom ik met mijn familie in Engeland en genieten wij elke keer weer van scones met verschillende soorten jam en slagroom. Deze Engesle klassieker kan je zeker ook plantaardig nuttigen en ik heb het voor je uitgezocht. Daarnaast is de jam ook zonder toegevoegde suiker en kun je gewoon vers maken.


Ingrediënten voor 12 scones:

 

  • 225 gram speltmeel
    Tip! wil je glutenvrije scones maak ze dan met een mix van haver en boekweitmeel
  • 50 gram kokosbloesemsuiker
  • 45 gram plantaardige boter of kokosolie ( ik heb zelf sojaboter gebruikt)
  • 45 gram rozijnen of krenten
  • 125 ml amandelmelk of kokosmelk
  • 1 theelepel bakpoeder

Ingrediënten aardbeienjam:

  • 250 gram aardbeien
  • 3 flinke eetlepels chiazaad
Wat ga je doen
1. Mix het meel, de kokosbloesemsuiker, de rozijnen en het bakpoeder goed door elkaar in een kom. Verdeel de boter in kleine stukjes en kneedt dit goed door het meelmengsel
2. Voeg de plantaardige melk toe en maak er een mooi deegje van
3. Rol het deeg uit en steek met een koekjessteker of eventueel een glas 12 mooie scones. Leg ze op een bakplaat met een bakpapiertje er onder
scones deeg
4. Verwarm de oven op 190 graden en bak de scones voor ongeveer 10-12 minuten licht bruin
scones oven
5. Blend nu de aardbeien tot een glad mengsel en voeg de chiazaadjes toe. Laat dit even een half uurtje staan zodat de zaadjes ervoor gaan zorgen dat de jam dikker wordt
scones
6. Serveer de scones met de jam en eventueel met wat vegan slagroom. Plantaardige slagroom kun je vinden in de winkel in een gewone spuitbus. Dit is dan vaak sojaslagroom. Je kunt het ook zelf maken door de kokos crème ( witte crème wat bovenop zit in een blikje kokosmelk) op te kloppen met wat vanillepoeder en eventueel wat zoetmiddel zoals kokosbloesemsuiker
sconesjam
Ga nu maar lekker genieten van deze Engelse traditie en ik ben benieuwd hoe jij ze vind dus laat een berichtje voor me achter 🙂
Liefs Sifra

Leave a Reply