was successfully added to your cart.
GlutenvrijLactosevrijOntbijtSuikervrij

Raw granola met kaneel

By maart 12, 2016 No Comments

De beste topping van yoghurt, kwark, smoothie maar ook heerlijk met wat (plantaardige) melk er over heen. Mijn favoriete ontbijt is deze mix eten met kokosmelk of in mijn groene smoothie. Je kunt eindeloze variaties bedenken dit is een basis mix met kaneel.


Preptime: 20 min Cooktime: 0 min Totaal: 20 min


granola pot
Ingrediënten voor een pot vol heerlijkheid:

  • 100 gr dadels
  • 170 gr rozijnen
  • 100 gr gemengde noten
  • 50 gr havermout
  • 30 kokosschaafsel
  • 2 eetlepels kaneel

Wat ga je doen

  1. Pak je keukenmachine of blender en maal de noten en havermout fijn. Dit hoeft niet zo ver dat het meel wordt maar het moet wel kleiner gemaakt worden. Heb je geen blender kun je de noten ook fijnhakken met een mes.
  2. Doe de noten en havermout in een grote kom en voeg de kaneel en het kokosschaafsel toe. Mix alles met je handen even door elkaar.
  3. Maak de rozijnen en dadels fijn in de keukenmachine en voeg deze toe aan het notenmengsel. granola
  4. Nu is de granola klaar en kan je het in een weckpot of trommel doen.

Je ontbijt topping of tussendoortje staat klaar. Je kunt nu gemakkelijk ontbijten en je weet wat voor gezonde ingrediënten er in je eigen granola zitten. Wat een voordeel!

Liefs

Leave a Reply