was successfully added to your cart.
GlutenvrijLactosevrijOntbijtSuikervrij

Plantaardige yoghurt: Kokos- avocado mousse

By juni 12, 2016 One Comment

Tegenwoordig heb je in veel winkels een alternatief voor yoghurt en kwark zoals soja yoghurt en soja vla maar ook kokosyoghurt. Ik ben zelf niet zo fan voor soja yoghurt omdat ik nog erg moet wennen aan de smaak van soja. Daarom ben ik opzoek gegaan naar een soort plantaardige yoghurt die ik kan eten met fruit of granola, maar die ik wel zelf kan maken.Sifra Opstal Foodblog - Klein formaat_72

Toen ik een smoothie aan het maken was van avocado, banaan, kokos en limoen werd de smoothie veel te dik en dat zette me aan het denken. Kan ik niet van deze ingrediënten iets heerlijks maken wat ook nog eens goed past bij granola. Deze “yoghurt” was zo heerlijk zacht als mousse en het smelt op je tong!

Ik moet je wel zeggen dat dit zeker geen licht ontbijt is aangezien er avocado, kokos en banaan in zit. Eet dus niet zoveel van deze mousse als je van yoghurt of kwark doet. In dit overheerlijke ontbijtje zitten wel meer dan 300 calorieën. Vervang je de kokosmelk voor amandelmelk dan is het al een stuk minder. De smaak verandert dan wel iets maar het is ook een lekkere variatie.Combineer de mousse met fruit en granola of zie het als een “dressing” die je over je fruit en granola doet net zoals met melk over je cornflakes.

Ingrediënten:

  • Voor 1 bakje
  • 100 ml kokosmelk
  • ½  rijpe avocado
  • 1 kleine bananen (of 1 hele grote)
  • Sap van 1/2  limoen
  • ½ theelepel vanille poeder
  • Snufje zoutSifra Opstal Foodblog - Klein formaat_42

 

Wat ga je doen

 

Dit is echt zo een simpel gerecht om te maken, je doet gewoon alle ingrediënten in de keukenmachine/ blender en mixt alles tot een glad, zacht mengsel.

Kies vervolgens de topping zoal;

  • Granola
  • Appel & kaneel
  • Rode vruchten
  • Noten & agavesiroop

Sifra Opstal Foodblog - Klein formaat_87Geniet van dit heerlijke ontbijtje of maak er een mooi dessert van. Je kunt eindeloos variëren in je topping elk seizoen zijn er weer nieuwe ingrediënten die je kunt gebruiken.

Liefs Sifra

Join the discussion One Comment

Leave a Reply