GlutenvrijLactosevrijLunchOntbijt

Plantaardige omelet

By november 14, 2017 2 Comments

Plantaardige omelet met kruiden en groenten, lekker voor op brood. Deze omelet maak je met zijde tofu (ook wel silken tofu) en kikkererwtenmeel.  Zijde tofu is een zachtere tofu dan de meeste die je vind in de gewone supermarkt. Het voordeel is dat je hem kan gebruiken voor in desserts, romige kazen en als ei-vervanger. Zijde tofu is te verkrijgen in grotere toko’s en natuurvoedingswinkels.

Er zijn ook verschillende webshops die zijde tofu verkopen, zoals deze: yourfoodprint en shopbiobongerd.

Tip! Zijde tofu is enkele maanden houdbaar (gesloten), dus koop gerust wat meer tegelijk in. 

Kort geleden kwam mijn vriend er achter dat hij een allergie heeft voor ei, dus mijn missie begon! Vandaag maakte ik eindelijk een lekkere omelet en hij was gelukkig. Missie geslaagd !!

Ingrediënten:

2-3 omeletten 

  • 200 gram zijde tofu
  • 25 gram kikkererwtenmeel
  • 1 theelepel kruidenzout (voeg het beetje bij beetje toe, naar eigen smaak)
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 knoflookpoeder
  • 1/2 ui
  • 1/2 paprika (leuk om in verschillende kleuren te doen)

Wat ga je doen

  1. Mix de zijde tofu, kikkererwtenmeel en de kruiden in een keukenmachine tot een gladde massa, het is iets dikker dan ei.
  2. Snij de ui en paprika in kleine stukjes.
  3. Verwarm een beetje olie in een pan en giet de helft of 1/3 (afhankelijk van de pan) van het tofu mengsel in de pan. Strooi de helft van de ui en paprika over de omelet en bak het ongeveer 3 minuten op laag vuur. Bak ook de andere kant van de omelet.
  4. Serveer de omelet op een broodje met een lekker mosterdsausje, extra peterselie of tomaatjes!

Geniet lieve lezers!

Join the discussion 2 Comments

Leave a Reply