was successfully added to your cart.
-

Pastinaaksoep met appel- komkommer salade

By januari 19, 2017 One Comment

Deze soep heeft maar 5 ingredienten en de salade maar 2! Easy to make en snel klaar. Je kunt er zeker met zijn tweeën van eten omdat de pastinaak goed vult. Is het nou voor je avondeten zorg dan dat je wel wat extra’s maakt zoals een grote bak salade of frietjes uit de oven.


Soeppastinaaksoep1.JPG

  • 170 pastinaak ( 2 stuks)
  • 400 ml water
  • 1 theelepel bouillonpoeder, zout en peper naar smaak
  • 1 ui
  • 1 knoflook teen

Salade

  • ½ appel
  • ¼ komkommer

 

Wat ga je doen

  1. Snij de ui en fruit deze in een pan samen met de knoflook
  2. Schil de pastinaak en snij het in schijfjes/blokjes.
  3. Voeg de pastinaak, het water en de bouillonpoeder toe aan de pan. Kook de pastinaak totdat hij zacht is.
  4. Pureer de pastinaak soep in een blender. Kijk of de soep nog warm genoeg is en warm het anders nog even op. Hou je nou niet van een hele dikke soep voeg dan wat extra bouillon en water toe.
  5. Rasp de appel en de komkommer met een grove rasp voor de salade.
  6. Serveer de soep warm met de koude appel en komkommer salade en wat dille ter versiering.

pastinaaksoep_1.JPG

 

Volg mij ook op instagram of facebook voor meer recepten en ervaringen

Liefs Sifra

Join the discussion One Comment

Leave a Reply