was successfully added to your cart.
DinerGlutenvrijLactosevrijLunch

Koolrabi salade met kruidenspread

By april 24, 2016 No Comments

De lente is weer begonnen en dat betekend dat er verschillende groente en fruit in overvloed zijn. Het is natuurlijk leuk om groente te kopen die lokaal verbouwd wordt, tegelijkertijd de Nederlandse boeren steunen en dat betekend dus seizoensgroenten. Ik ga meestal naar de biologische markt en kom dan meestal met veel te veel lekkere dingen thuis. Als je goed slim inkoopt en groente uit het seizoen koopt ben je veel goedkoper uit.

Die nieuwe lentegroenten bevatten ook goede vitaminen en mineralen die we nodig hebben om voorjaarsmoeheid te bestrijden en een beetje bij te komen van de winter ( niet dat deze erg streng was deze winter). Ik heb voor jullie dan ook een frisse groene salade gemaakt vol met groentes die in de lente op komen.

 


Ingrediënten salade:

2 personen

 

  • 2 koolrabi’s
  • 1 komkommer
  • 2 wortels
  • 100 gram spinazie
  • 1 lente uitje
  • Peper en zout
    ingredienten salade

    Ingrediënten salade

 

Ingrediënten kruidenspread:

 

  • 100 gram gekookte kikkererwten
  • 50 gram zonnebloempitten ( geweekt)
  • 30 gram bieslook (vers)
  • 1 hand spinazie
  • 2 theelepels mosterd
  • 3 eetlepels water
  • 1 theelepel tomatenpuree
  • 1 teen knoflook
  • 2 theelepels agave
  • 1 theelepeltje zout
  • 1 theelepel oregano (kan gedroogd)
  • 1 theelepel basilicum (kan gedroogd)
kruiden spread

kruiden spread

Wat ga je doen

De salade

  1. Snijdt de koolrabi en de komkommer in dunne reepjes
  2. Rasp de wortels
  3. Snijdt de spinaziebladeren doormidden en zorg er voor dat ze makkelijk te eten zijn
  4. Snijdt dunne ringetjes van de lente ui
  5. Doe alle groenten samen met wat peper en zout in een grote kom en hussel dit goed door elkaar

 

De kruidenspread

  1. Laat enkele uren voor dat je begint de zonnebloempitten weken in water
  2. Zorg dat je kikkererwten gekookt zijn als je gedroogde kikkererwten gebruikt ( de kikkererwten laat je dan ook een nacht weken)
  3. Super makkelijk deze spread! Doe alle ingrediënten in de keukenmachine
    en mixen maar. Je wil een smeuïge spread dus misschien is het nodig extra water toe te voegen.
  4. Zorg dat je naar eigen smaak zout en peper toevoegt. 1 theelepeltje is een indicatie

Tip! Die kruidenspread is ook lekker op een cracker of om je groenten in te dippen.foto 2

Enjoy

Liefs Sifra

 

 

 

Leave a Reply