was successfully added to your cart.
BlogOntbijt

Kerst Havermoutje

By december 8, 2017 No Comments

Het wordt donkerder, kouder en langzaam zie je lichtjes, versiering en kerstbomen verschijnen. Dit betekend tijd voor Kerst.  Nu moet ik zeggen dat Kerst niet altijd gemakkelijk is omdat je jezelf soms wel in 4 vieren moet delen omdat iedereen de Kerstdagen met jou door wil brengen. Een compliment maar niet altijd gemakkelijk!

Dat ter zijde, het eten vind ik altijd tof! Me uitsloven in de keuken met wel 5 gangen. De aankomende weken ga ik je wat inspiratie voeren om jou gasten te voorzien van heerlijke gerechten!

Het ontbijtje bevat als topping de vulling van een mince pie. Een mince pie is een typisch Engelse lekkernij voorbij de Kerstmaaltijd. Die vulling is een ‘gehakt’ van gedroogde vruchten met veel specerijen zoals kaneel, gember, kardemon en sinaasappel. Het werd dan ook tijd om deze heerlijke vulling ook eens in een ander gerecht te verwerken.

Wil jij een keer mince pie proeven, check dan ons recept hier!

Kerst Havermoutje

Ingrediënten 2 personen

  • 80 gram havermout
  • 250 ml plantaardige melk

Topping

  • 100 ml sinaasappelsap
  • ½ appel (in blokjes
  • 80 gram mix van rozijnen en cranberry’s
  • 1 theelepel kaneel
  • ½ theelepel gemberpoeder
  • 1 eetlepel kokosolie
  • Citroenrasp ½ citroen

Wat ga je doen

  1. Kook de havermout met de plantaardige melk voor ongeveer 10 minuten (afhankelijk welke havermout, check het pak voor de kooktijd).
  2. Snij de appel in kleine blokjes en hap de rozijnen en cranberry’s in kleine stukjes.
  3. Doe voor de topping de kokosolie, appel, rozijnen, cranberry’s, kaneel, gember in een pannetje. Voeg ook de citroenrasp en het sinaasappelsap toe. Zet het mengsel op middelhoog vuur totdat de ingrediënten zacht zijn.
  4.  Serveer de havermout in een kom met de topping er bovenop! Eet smakelijk

 

Leave a Reply