was successfully added to your cart.
GlutenvrijLactosevrijOntbijtSuikervrij

Havermout-bananen pannenkoekjes met veganistische chocoladesaus

By maart 20, 2016 No Comments

Afgelopen vrijdag was het nationale pannenkoeken en stonden er natuurlijk pannenkoeken op mijn menu. Vandaag deel ik het recept van die heerlijke pannenkoeken met een eigen gemaakte chocoladesaus. Ik ben echt helemaal gek van havermout pannenkoeken en ik eet ze vaak als ontbijt of neem ze mee voor de lunch.


Preptime: 15 min bakingtime: 15 min Totaal: 30 min


 

Ingrediënten:pannenkoeken

Pannenkoekjes voor 2 personen

  • 1 banaan
  • 80 gram havermout
  • 200 gram amandelmelk
  • Snufje zout
  • Kaneel

Chocoladesaus:

  • 15 gram rauwe cacao
  • 1 banaan
  • ½ avocado
  • 2 dadels ( het liefst zachte)
  • 50 ml kokosmelk ( of andere plantaardige melk)

Wat ga je doen

  1. Doe alle ingrediënten voor de pannenkoeken in een blender en maak het fijn tot dat het een glad beslag wordt. Is het beslag nog erg dit voeg dan extra amandelmelk toe.
  2. Verwarm de pan en gebruikt bijvoorbeeld kokosolie om in te bakken
  3. Bak de pannenkoekjes. Om te variëren kan je bijvoorbeeld stukjes appel of rozijnen toevoegen.
  4. Doe alle ingrediënten voor de chocoladesaus in de blender en maal het fijn tot een gladde moes.
  5. Stapel de pannenkoeken op en giet de saus er overheen. Versier je stapel pannenkoeken met nootjes en fruit en genieten maar.

Heb jij zitten smullen van deze pannenkoekjes? laat het me dan weten, ik ben erg benieuwd naar jou reactie.

Liefs Sifra

 

 

 

Leave a Reply