was successfully added to your cart.
KoekjesLactosevrijSnacks

Gingerbread koekjes

By december 11, 2017 No Comments

Gingerbread koekjes

Als het kerst is maak ik altijd van die leuke koekjes…. nope, nog nooit gedaan dus daar moest verandering in komen! Ik maak altijd mince pies maar om nu elk jaar het zelfde recept te delen wordt ook wat saai.
Goed, gingerbread koekjes, na wat onderzoek en proberen heb ik een recept klaar staan voor jullie ?

Het recept is wat minder zoet als de meeste originele recepten die ik vond maar dit is ook wel een beetje mijn stijl. Hopelijk gaan jullie ontzettend genieten van de koekjes, ik kon er persoonlijk niet van afblijven en baalde ervan dat ik er 30 had gemaakt! Mijn Kerstvet is er al aan voordat het überhaupt 24 december is?!


Ingrediënten

25- 30 stuks
  • 1 eetlepel lijnzaad (2 eetlepels water)
  • 125 gram soja boter
  • 50 gram kokosbloesemsuiker
  • 110 agave of ahornsiroop
  • 330 gram tarwebloem
  • 3 tl gemberpoeder
  • 2 tl kaneelpoeder
  • 2 tl bakpoeder
  • Flinke snuf zout

Wat ga je doen

  1. Mix de gebroken lijnzaad met het water en laat het enkele minuten staan. Er ontstaat een gelei-achtige structuur.Voeg de plantaardige boter, suiker en agave toe en meng het goed door elkaar.
  2. Mix in een andere kom de bloem, bakpoeder, specerijen en een flinke snuf zout.
  3. Voeg het droge mengsel bij het natte mengsel en kneed het totdat er een deegje ontstaat. Rol het deeg in plastic folie en laat het een half uur rusten in de koelkast.
  4. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  5. Rol het deeg uit ( tot half centimeter dik) en steek er verschillende leuke figuurtjes uit. Bedek 1 of 2 bakplaten met bakpapier en leg de koekjes er op.
  6. Bak de koekjes 10 minuten op 190 graden. Laat ze afkoelen op een rekje.

Wil jij de koekjes nou leuk versieren, dit raad ik je zeker aan ;). Mix dan 4 eetlepels poedersuiker met 1 eetlepel water (het moet nog wel wat dik zijn anders loopt het zo van je koekje af). Gebruik eventueel extra poedersuiker. Doe het mengsel in een spuit zak en wees creatief met deze suiker!

Wil je ook een leuk kleurtje er aan geven? Dat kan, bijvoorbeeld van die kleurstof uit de supermarkt waarvan je denkt ‘hoe is dit gemaakt?’ Ik ging voor rode bietenpoeder, matcha of gevriesdroogde frambozen en dan gestampt. Dit zijn allemaal natuurlijke kleurstoffen en ze werken prima, duimpje omhoog!

Hoe vind jij de smaak van de koekjes? Waar ik ook benieuwd naar ben is hoe het ging met het versieren van de koekjes? Daar moest ik zelf even op oefenen! Laat een reactie achter hieronder of deel een leuke foto op instagram @uniek.eten!

Dikke Kerst kus!

Leave a Reply