was successfully added to your cart.
DinerLactosevrij

Gevulde Pompoen

By december 18, 2017 No Comments

De flespompoen met een heerlijke vulling geeft wat mij betreft het ultieme deel gerecht. De vegetarische en veganistische vervanging voor vlees op tafel. Vandaag deel ik een recept van gevulde flespompoen met een vulling van champignon, spinazie, tijm en cranberry.

Gevulde flespompoen

6 personen

Ingrediƫnten

  • 1 flespompoen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 300 gram champignon
  • 4 bosuitjes
  • 2 teentje knoflook
  • 40 gram spinazie
  • 6 takjes tijm
  • 30 gram cranberry
  • Mespuntje knoflookpoeder
  • Gemberpoeder

Wat ga je doen

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de flespompoen in de lengte door midden en verwijder de pitten. Besprenkel het snijvlak met 1 eetlepel olie en rooster de pompoen met het snijvlak naar boven in de oven. Dit duurt ongeveer 35- 40 minuten. Zorg dat het vruchtvlees zacht is.

Voor de vulling snij je de bosuitjes en knoflook fijn. Snij de champignon en cranberry’s in grove stukken. Fruit de uitjes en knoflook in een pan met een beetje olie. Voeg vervolgens de champignon, cranberry en de blaadjes van de tijm toe aan de pan. Bak de vulling 5 minuten en voeg de spinazie toe. Bak de spinazie nog enkele minuten mee totdat het zacht is. Breng de vulling op smaak met peper en eventueel wat zout.

Haal de pompoen uit de oven en schep met een lepel het grootste gedeelte van het vruchtvlees uit de pompoen en houdt dit apart.

Vul de beide helften van de pompoen met de vulling en druk het goed aan. Breng de pompoenpuree op smaak met knoflookpoeder, peper en gemberpoeder. Verdeel de pompoenpuree nu over de vulling. Leg de twee delen van de pompoen weer op elkaar en bindt er een touwtje om heen (hij moet wel bestendig zijn tegen de oven. Schuif de pompoen nog voor 15 minuten in de oven.

Fijne Kerstdagen vol lekker eten en goed gezelschap!

Liefs Sifra

Leave a Reply