-Diner

Gevulde paprika met curry

By december 8, 2016 3 Comments

De afgelopen avonden heb ik zo veel zoetigheid gegeten en was ik echt gelukkig met dit hartige gerecht! Waarschijnlijk kennen jullie ook wel het gevoel dat je het wel een beetje zat bent om ook pepernoten als avondeten te nuttigen 😉

Op de tweede sinterklaasavond (van de 3 dit jaar) maakte ik gevulde paprika’s met curry. We hadden een hele zak paprika’s van de AH, de “buitenbeentjes”. Bij ons waren ze dat overigens niet hoor, juist de ster van het gerecht ! Het was best een karwei om voor 13 personen gevulde paprika’s te maken maar als je een handigheidje hebt gevonden ben je er zo mee klaar.

Dit recept is voor ongeveer 2 personen en als je een grote eter bent moet je misschien het aanvullen met een lekkere salade.


 

gevulde paprika.JPG

 

Ingrediënten:

  • 1 eetlepel kokosolie
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 stengel bleekselderij
  • ½ venkel
  • 1 wortel
  • 200 ml kokosmelk
  • ½ paprika
  • 100 gram kikkererwten
  • 80 gram rijst ( ik heb jasmijnrijst gebruikt)
  • 4 gram currykruiden ( 2 theelepels)
  • Zout naar smaak ( ik gebruikte 2,5 gram)
  • 2 paprika’s
  • Topping: koriander

 

Wat ga je doen

 

  1. Snij de ui klein en fruit in een pan in de kokosolie. Voeg vervolgens de knoflook geperst toe
  2. Snij de bleekselderij, venkel, wortel en paprika in kleine stukjes en voeg deze toe aan de pan en bak het ongeveer 5 minuten
  3. Zet de rijst op het vuur en laat het koken totdat het bijna beetgaar is
  4. Voeg de currykruiden en kokosmelk toe en zet het vuur lager zodat het lekker gaat pruttelen totdat de groente bijna beetgaar is
  5. Wanneer de rijst en de groente bijna beetgaar is, giet je de rijst af en voeg je dit aan de  pan toe. Voeg ook de kikkererwten toe en laat het geheel nog ongeveer 5 minuten op laag vuur staan. Check de smaak en voeg eventueel nog extra zout en curry kruiden toe
  6. Snij de paprika’s doormidden en gril ze in een pan. De paprika’s hoeven niet helemaal zacht te zijn maar wel iets zacht en warm

gevulde-paprika2

 

7. Vul de paprika’s met de curry vulling en versier het met koriander

 

Tip! Maak een groter portie en laat de gevulde paprika staan tot de volgende avond. Je hoeft dan de paprika niet te grillen maar kan hem de volgende avond in de oven stoppen op 200 graden voor ongeveer 15 -20 minuten

 

Geniet en veel liefs

gevulde-paprika1

Join the discussion 3 Comments

Leave a Reply