was successfully added to your cart.
DesertGlutenvrijLactosevrijSuikervrij

Frambozen bavaroise taart

By april 20, 2016 No Comments

Verjaardagen zijn er om nieuwe heerlijke taarten te bakken toch! Vandaag is het mijn verjaardag dus ik sta lekker in de keuken een veganistische taart te maken voor dit weekend en natuurlijk al een stukje vanavond.


 

Ingrediënten grote taartvorm:

Bodem

  • 100 gram zachte dadels ( kleine dadels ongeveer 2 uur laten weken)
  • 100 gram rozijnen
  • 100 gram gemengde noten
  • 100 gram kokosolie
  • 150 gram havermout

bavaroise

Vulling

  • 3 grote bananen
  • 300 gram frambozen ( bv uit de diepvries)
  • 300 ml water
  • 300 ml kokosmelk
  • 100 ml warm water
  • 8 gram agar agar
  • Sap van een citroen
  • Citroenschaafsel van 1 citroen

 

Wat ga je doen

  1. Doe de ingrediënten voor de bodem in een keukenmachine en maakt het tot een kleverige massa
  2. Druk de kleverige bodem goed in een bakvormbavaroise 1
  3. Zet de bakvorm en laat de bodem koelen totdat de kokosolie weer hard is, ongeveer een half uur
  4. Pureer de banaan, framboos en 100 ml warm water tot een gladde massa
  5. Verwarm de 350 ml water, kokosmelk en agar agar in een pan totdat de agar agar gesmolten is, dit duurt ongeveer een kwartier
  6. Rasp de citroen en pers de sap uit een halve citroen
  7. Voeg de citroen en het mengsel van frambozen en banaan bij de pan met kokosmelk
  8. Roer goed door zodat de verschillende mengsel goed mengen
  9. Haal de bakvorm uit de koelkast en giet de vulling op de bodem
  10. Zet de bakvorm opnieuw in de koeling en laat de taart opstijven, ongeveer 1 uur
  11. Versier de taart met frambozen en stukjes chocolade !bavaroise.jpg 2

Ik ga genieten vanavond! Ik hoop dat jullie dat ook gaan doen en ben dan ook zeker benieuwd naar jullie reacties

Liefs Sifra

 

Leave a Reply