was successfully added to your cart.
-DinerLactosevrij

Engelse pie met tofu ragout

By december 16, 2016 2 Comments

Kerst komt echt steeds dichter bij. Om jullie te inspireren ben ik natuurlijk al hard aan de slag geweest om heerlijke recepten te ontwikkelen. Vandaag deel ik een Engelse Pie gevuld met en ragout van groente en gerookte tofu. Dit is echt een van mijn favo gerechten en geïnspireerd op het recept van mijn vader!


  • 1 theelepel kokosolie
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 wortel
  • 1 paprika
  • 100 gram  zoete aardappel
  • 200 gram gerookte tofu

Ragout

  • 1 eetlepel kokosolie
  • 1 eetlepel bloem
  • 200 ml Soja cuisine (room)
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel kerrie
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • Zout en peper naar smaak
  • 8 plakjes vegan bladerdeeg

 

Wat ga je doen

Verwarm de kokosolie in de pan en voeg de fijn gesneden ui toe. Fruit de ui een aantal minuten.

Voeg de knoflook, wortel, paprika, bleekselderij en zoete aardappel aan de pan toe en bak dit 5 minuten. Voeg eventueel 4 eetlepels water toe als het begint aan te koeken.

Snij de gerookte tofu en voeg deze aan de groente toe, bak nog 5 minuten.

Maak in een nieuwe pan een ragout. Smelt de kokosolie op laag vuur. Voeg de bloem toe en zorg dat het niet aanbrandt dus goed roeren. Voeg vervolgens snel de soja room toe en vervolgens de kruiden. Blijf goed roeren voor ongeveer 4 minuten en voeg dan de ragout toe aan de pan met groenten.

mince pie3_2.JPG

Verwarm de oven op 170 graden.

Laat de pan nog even op laag vuur staan zodat alle smaken samen komen. Na 4 minuten de pan uit zetten en het mengsel iets af laten koelen.

Vet de bakvorm in met kokosolie en bedek hem helemaal met het vegan bladerdeeg ( bewaar ongeveer 1 ½ plakje voor de bovenkant van de taart. engelse-pie

Vul de bakvorm met de vulling en maak streepjes, sterretjes of bedenk een ander leuk patroon voor de bovenkant.

Zet de Engelse Pie in de oven voor ongeveer 30 minuten tot hij mooi goudbruin is.

engelse-pie2

De taart is nu mooi goud bruin en klaar om op te gaan smikkelen. Maak er een prachtige foto van want ik ben benieuwd hoe hij geworden is, maar doe er niet te lang over anders is hij koud 😉

De taart is ook heerlijk als hij koud! Genoeg voor 4 tot 6 personen.

Ik wens jullie fijne feestdagen en dat jullie allemaal een fijne tijd hebben en natuurlijk heerlijk eten 🙂

Volg alle foto’s, recepten en belevenissen ook via facebook en instagram

Kerstknuffel van Sifra

 

 

Join the discussion 2 Comments

Leave a Reply