was successfully added to your cart.
Diner

Crispy gerookte tofu

By december 21, 2017 No Comments

Kerst is de tijd om je uit te sloven en een heerlijk gerecht te maken die er moeilijk uit ziet. Dit gerecht ziet er luxe en chic uit maar is niet heel moeilijk, vind ik dan ;).

Dit recept maakte ik al een keer eerder met Kerst maar dit jaar kreeg ik van Vivera heerlijke gerookte tofu om te proberen. De tofu was mals en een lichte rooksmaak en daarom perfect bij mijn bestaande recept.


 

5 voorgerechtjes

Tofu marinade

  • 50 gram soja saus
  • 30 gram agave
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels sinaasappel sap
  • 1 theelepel sinaasappel schaafsel
  • 250 gram gerookte tofu

 

  • 2 boterhammen
  • 5 champignons
  • Dille (gedroogde mag ook vers)

Puree

  • 1 theelepel bouillonpoeder
  • 1 theelepel kokosolie
  • 50 ml water
  • 100 gram doperwten
  • ½ avocado (rijp)
  • Kneepje citroensap

 

Wat ga je doen

  1. Zet de marinade klaar minimaal een halve dag voordat je het gerecht gaat maken. Verdeel de tofu in 5 plakken en knijp ze vervolgens in een schone theedoek droog. Maak het niet kapot maar zorg wel dat het grootste gedeelte water er uit is zodat de tofu de marinade opneemt. Leg de tofu in de marinade.
  2. Snij de korsten van de boterhammen er af en rol het binnenste van het brood nu plat met een deegroller.
  3. Haal de tofu uit de marinade en snijdt het plat gerolde brood precies op maat voor de tofu. Snij voor elk stukje tofu ook een stukje brood. Leg de stukjes brood op een bakpapiertje/bord, daarbovenop de tofu en vervolgens een deegroller er op, zie foto. Nu trekt ook het vocht in de boterham en plakken ze een beetje aan elkaar. Laat dit even liggen en begin aan de puree.
  4. Kook de doperwten een tot ze zacht zijn in het water met een beetje bouillonpoeder. Laat de doperwten afkoelen. Pureer de doperwten samen met de avocado. Doe de puree even door een zeefje zodat de vliesjes van de doperwten niet mee gaan. Breng de puree op smaak met een klein beetje citroensap ( paar druppels) en een beetje zout en peper.
  5. Snij de champignons in kleine stukken.
  6. Verwarm wat kokosolie in een pan en bak de tofu aan beide kanten. Zorg er vooral voor dat de kant waar het brood op zit lekker knapperig is. Bak in de zelfde pan of een aparte pan de  champignons samen met wat dille, zout en citroen.
  7. Nu kan je op gaan dienen 🙂
  8. Je kan het als volgt doen: leg wat puree op het bord en smeer het iets uit. Leg de tofu er nu bovenop (boterham kant bovenop). Bovenop de tofu leg je wat champignons en maakt het bord mooi met wat bieslook, losse doperwten en wat overgebleven puree!

Eet Smakelijk!

Tip! Vervang de puree door bijvoorbeeld vegan mayonaise met een beetje mosterd, ook een heerlijke combinatie!

Dank je wel Vivera voor de heerlijke producten die ik mocht proeven. De tofu was een van de lekkerste!

Ik wens jullie allemaal fijne feestdagen vol gezelligheid en heerlijk eten.

Liefs Sifra

 

p.s. Heb jij de crispy tofu gemaakt, laat het me dan even weten in de reacties of een leuke foto via social media. Ik ben erg benieuwd!

Leave a Reply