was successfully added to your cart.
-DesertLactosevrijSnacks

Bosvruchten – soja muffins

By maart 18, 2017 No Comments

 

Deze heerlijke Bosvruchten- soja muffins zijn ideaal als een geniet momentje of voor feestjes. Deze muffins bevatten geen bloem in tegenstelling tot veel andere zoetigheden, maar volkorenmeel. Voor volkoren meel wordt de hele korrel gebruikt, voor bloem alleen de meelkern, wat bloem een geraffineerd product maakt. Bloem geeft snel energie voor kortere periode, terwijl de energie die meel geeft iets langer op zich laat wachten, en vervolgens ook langer aanhoudt. De muffins zijn lekker smeuïg in het midden door de soja yoghurt en de bosvruchten, echt genieten.

 

BENODIGDHEDEN BOSVRUCHTEN- SOJA MUFFINS:

– Ongeveer 6 muffinvormpjes

– Grote kom

TIJD:

Bereiding: circa 25 min.
Baktijd: circa 30 min.

 INGREDIËNTEN BOSVRUCHTEN- SOJA MUFFINS
Muffin beslag

  • 100 gram plantaardige melk
  • 50 gram soja boter
  • 100 gram speltmeel
  • 4 gram bakpoeder
  • 50 gram ahorn siroop
  • 20 gram oerzoet
  • Snufje zout

Topping

  • 100 ml soja yoghurt
  • Rodevruchten

 

BEREIDINGSWIJZE BOSVRUCHTEN- SOJA MUFFINS

  1. Meng de droge ingrediënten in een grote schaal. Kneed de soja boter door de droge ingrediënten totdat er geen grote klonten meer zijn.
  2. Voeg de natte ingrediënten toe.
  3. Verdeel het beslag over de 6 muffinvormpjes ( zelf gebruikte in siliconen vormpjes, minder plakgevaar). Vul de muffinvormpjes voor ¾ vol.
  4. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  5. Maak een holletje in het midden en schep een eetlepel sojayoghurt in het holletje. Strooi wat bosvuchten in de sojayoghurt.
  6. Bak de muffins op 170 graden gedurende ongeveer 30 minuten.
  7. Steek een prikker in de zijkant van de muffin, als deze er schoon uit komt dan zijn de muffins gaar. Laat ze afkoelen en geniet!

 

muffin.JPG
Eet smakelijk!

 

Liefs Sifra

 

 

Leave a Reply