was successfully added to your cart.
-DinerLunch

Boekweitpannenkoeken met humus en pittige kiemen

By november 16, 2016 One Comment

Als lunch hoef je natuurlijk niet altijd brood te eten ondanks dat dit lekker snel en
makkelijk te eten is. Pannenkoeken zijn ook een goed alternatief. Moet je naar je werk of school zorg wel dat je van te voren de pannenkoeken gebakken hebt zodat je ze opgerold mee kunt nemen!

Ingrediënten

Voor 2 personen

De pannenkoeken
• 1 eetlepel lijnzaad
• 300 ml amandelmelk
• 130 gram boekweitmeel
• 1 gepureerde banaan
• Snufjes zout
• Snufje oregano per pannenkoek

De vulling
• 100 gram humus ( met zongedroogde tomaten)
• 10 cherry tomaatjes
• ¼ courgette
• 4 augurken
• 1 bosuitjes
• 20 gram pittige kiemen, alfalfa of tauge

 

boekweitpannenkoeken logo.jpg

Wat ga je doen

  1. Week de lijnzaad in een beetje warm water
  2. Doe alle ingrediënten voor de pannenkoeken in de keukenmachine en
    maak er een beslag van. Voeg eventueel extra melk of extra meel toe naar
    smaak. Hou je van iets dikkere pannenkoeken dan kan dat natuurlijk
  3. Verwarm olie in de pan en bak ongeveer 4-6 pannenkoekjes ( hangt af van
    de grote van de pan)
  4. Beleg de pannenkoek met humus en de ander groente gesneden in kleine
    stukjes. Rol de pannenkoeken op zodat je ze makkelijk mee kan nemen

 

boekweitpannenkoeken1.JPG

 

Nou mijn buik zat wel vol na deze heerlijke pannenkoeken, die van jou? Ik werd er vooral vrolijk van omdat het een keer een pannenkoek is zonder stroop, suiker of kaas. Zeker niet minder lekker!

Geniet van de dag!

Liefs Sifra

boekweitpannenkoeken2.JPG

Join the discussion One Comment

Leave a Reply