-DinerLunch

Aardappelsalade

By juli 11, 2017 No Comments

Mijn vader maakte vroeger altijd aardappel salade en het werd dan ook tijd dat ik deze ging veganizen. Het brengt altijd heerlijke herinneringen naar boven. Samen met mijn ouders en zussen en broer picknicken aan het water, genietend van de zon, het water en het goede gezelschap. Voor mij is aardappelsalade echt een picknick of BBQ gerecht en vind ik heerlijke met het warme weer.

Moet ik je nog overtuigen als het gaat om aardappelsalade, hier vind je alle voordelen van aardappelsalade 🙂

Aardappelsalade is …

… heerlijk met een stuk brood of burger als avond maaltijd.

… vullend en snel op te eten als lunch.

… makkelijk te maken van jouw restjes groente en aardappels van gisteren.

… een lekkere salade voor bij de BBQ.

… langer te bewaren in de koelkast dan een salade met sla.

… kleurrijk en smaakvol.

aardappelsalade 2.JPG

Ingrediënten 2 porties:

  • 400 gram aardappel
  • 1 rode paprika
  • 80 gram augurken
  • ½ komkommer

Saus

  • 50 gram soja yoghurt
  • 50 gram vegan mayonaise, kan ook zonder maar is toch erg lekker hoor 😉
  • 2 teentjes knoflook
  • Snufje zout
  • 1 theelepel agave

 

Wat ga je doen

  1. Schil en snij de aardappel in grove stukken. Zet een pan op het vuur met een ruime hoeveelheid water en kook de aardappels tot dat ze gaar zijn.
  2. Snij de paprika, komkommer en augurken in kleine blokjes.
  3. Pers de knoflook in een kommetje en voeg de rest van de ingredienten voor de saus toe.
  4. Als de aardappels afgekoeld zijn, snij ze dan in grove blokken. Meng de aardappels, groente en de saus in een grote kom.

 

aardappelsalade 3.JPG

Zoals je misschien al hebt gelezen ben ik fan van aardappelsalade omdat het lekker, snel, vullend en makkelijk is om mee te nemen.

Als dit niet het allermakkelijkste en lekkerste lunch recept is weet ik het ook niet meer. Ga jij deze aardappelsalade maken? Laat het me weten in de reacties of op social media met @uniek.eten

Liefs Sifra

Leave a Reply